+36 30/710 8998

+36 34/953 369

2890 TATA, Dózsa Gy. u. 1/c.

Tüzelőanyag kereskedés

Nyitólap Tüzelőanyagok Áraink, Fuvardíj Tanácsok, Segédletek Galéria Letöltések Kapcsolat

Fa - Szén - Brikett - Pellet

2890 TATA, Dózsa Gy. u. 1/c.

+36 30/710 8998; +36 30/574 0748; +36 34/953 369

tuzeptata@gmail.com

www.juhasztuzep.hu

H-P: 8:00-16:00   SZ: 8:00-12:00

© 2009 Minden jog fenntartva! Juhász Tüzép Trans Kft.

Weboldal készítés: BitZona.hu

Juhász Lajos

Juhászné Zorics Ivett

Üdvözöljük honlapunkon

Tüzelőanyagok

tüzifa Szén Brikett Pellet

Keményfák: Cser, Tölgy, Gyertyán, Bükk és Akác

Méterben - Kugliban - Hasítva

Ledvicei barna diószén  22-40 mm  4300 Kcal/kg

Magyar és Szlovák keményfa brikettek

Ledvicei barna daraszén  11-22 mm  4300 Kcal/kg

Ukrán tőzeg brikett

Keményfa pellet Din Plus minősítés

Tüzelőanyag leírások

Mérleg

Telephelyünkön 20 tonnás digitális hídmérleg működik.

Felrakodás

Ha Ön saját gépjárművével szállít, akkor a felrakodást cégünk biztosítja!

Bükk: Fülledésre hajlamos fa, ezért a lehető leggyorsabban kell hasítani, de még így is több időre van szüksége a kiszáradáshoz. Kéreg alig van rajta, de a hamuja az égés után több mint az átlag. Ha megfelelően kezelik, igen kiváló a fűtőértéke. Az egyik leggyorsabban száradó fafajta. Évekig nem tárolható. Magas hőleadás minimális hamu tartalommal.

Tölgy: Magas fűtőértékű fafajta, érdemes nyáron kivágni, hogy legyen elég ideje száradni. Kérge vastagabb a bükkénél. Jól hasad. Az egyik legjobban használható (nemcsak tüzelésre).

Gyertyán: Kérge nagyon vékony. Sűrűsége miatt is sokan szeretik, jó tudni azonban, hogy ezt is időben kell felvágni, mert a vágásfelület beszáradása után már nehéz hasogatni. Ráadásul fülledésre szintén érzékeny. Igen jó a fűtőértéke. Gyorsan száradó fafajta. Javasolt nyersen felhasogatni. Sűrű szálszerkezete miatt szárazon nehezen hasogatható.

Cser: Jól beindított tűznél sokáig képes tartani a parazsat, amiért szeretjük. A legnehezebb fafajok egyike, de hajlamos a fülledésre, ezért fel kell hasogatni, viszont a legtöbb esetben ez könnyű művelet. Ennek van a legtöbb időre szüksége a száradáshoz, különben szinte csak parázslik a tűzön. A leglassabban száradó fafajta. Fajsúlya a legnehezebb.

Akác: Nyers, nedvesebb állapotban is viszonylag jól ég, ezért is közkedvelt tűzifa. Jól és könnyen hasad, de azért vannak igen kemény göcsös kivételek. Vastag kérge száradáskor leválik róla (piszkol), de ez a kéreg szárazon kiváló gyújtós lehet. Könnyű fa, gyorsan ég, viszont parazsat nem tart. Gyújtósnak is kiváló.

Tőzegbrikett: A tőzeg nedves környezetből származó, elhalt növények maradványaiból kialakult organikus anyag, évszázadok óta ismert mint fűtőanyag. Fűtőértéke a barnaszénével megegyező, 17 - 20 MJ / kg körüli értéken mozog, akár 50 %-kal is magasabb, mint a légszáraz tűzifáé. Egyenletesen, magas hőmérsékleten parázslik, akár 6-10 órán keresztül. Amennyiben nem éri nedvesség, nem esik szét, nem porzik, ellentétben a szénnel, így felhasználása kényelmes és tiszta. Száraz helyen tárolva minőségét korlátlan ideig megőrzi

Fabrikett: A fabrikett környezetbarát, természetes alapanyagból - fűrészpor - magas nyomáson préseléssel készült tüzelőanyag. Kötőanyagot egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a természetes fáéval azonos. Nedvességtartalma alacsony (kb. 2-10 %) ezért sokkal jobb hatásfokkal ég mint a tűzifa. Nem kormol, így kandallóban, cserépkályhában is használható. A brikett egységes formájának köszönhetően jól raktározható, tárolása kényelmesebb és tisztább, könnyen adagolható. Szállítás után nincs szükség feldolgozásra, közvetlenül felhasználható. Egyenletes, hosszan tartó, szinte tökéletes égést biztosít. Minden fatüzelésre - faelgázosító kazán, vegyestüzelésű kazán - vagy széntüzelésre alkalmas tüzelőberendezésben használható.

A fabrikett kimagasló fűtőértékkel rendelkezik. A nyomás és préselés hatására nincs benne levegő és felesleges nedvesség, tömör szerkezetű tüzelőanyag. Fűtőértéke átlag 16-19 Mj / kg, ami minimum kétszerese a frissen vágott fa 7 Mj / kg-os fűtőértékének, de még az átlagos normális, száraz tűzifánál is 30-40%-al magasabb.

Fapellet: Pelletnek nevezzük a 6-12 mm közötti, legfeljebb 5 centiméter hosszúságú, sima, fényes, granulátum alapú tömörítvényeket, melyeket mező- és erdőgazdasági melléktermékekből állítanak elő. A fapellet természetes alapanyagból  - fűrészpor - magas nyomással, préseléssel készül. Kötőanyagot egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a természetes fáéval azonos.         A fapellet környezetbarát, mert vagy fahulladékot dolgoz fel, vagy kizárólag erre a célra termesztett energiaültetvényekről származó aprítékot. Nedvességtartalma alacsony (kb. 2-10 %) ezért sokkal jobb hatásfokkal ég, mint a tűzifa. Egységes formájának köszönhetően jól raktározható, kényelmesebb, tisztább felhasználást tesz lehetővé. Szállítás után nincs szükség feldolgozásra, közvetlenül felhasználható. Egyenletes, hosszan tartó, szinte tökéletes égést biztosít, égése széndioxid semleges, mivel ugyanannyi széndioxidot bocsát ki égése során, mint amennyit megköt élete során, így nem járul hozzá az üvegházhatás súlyosbításához.